Що робити на весняних канікулах?

1. Ініціюйте відпочинок із родиною: запропонуйте поїхати у ліс, на озеро чи навіть в гори. Подорожі — це завжди чудова ідея, можливість побачити нові краєвиди, отримати знання та емоції, які будуть до вподоби всім членам родини.

2. Якщо вирушити у далекі подорожі не виходить, то знайти цікаве заняття з легкістю можна і у межах міста! Канікули час, коли без шкоди навчальному процесу можна відвідувати театральні вистави, цирк, музеї, парки — розваги на які зазвичай не вистачає часу.

3. Спробуйте щось нове. Весняні канікули — це час експериментів та дій. Чи хотіли б ви почати танцювати, грати у театральному гуртку, записатись до групи юних дослідників, вивчити якусь з мов програмування або почати знімати свій влог? Всі мрії можливо втілити саме під час відпочинку від навчання у школі. Зазвичай, більшість курсів передбачають пробне заняття, щоб спробувати та зрозуміти чи бажаєте ви займатись цим далі.

4. Сформуйте звичку про яку завжди мріяли. Не зважайте — починайте робити зарядку зранку, читати кожен день по 20 хвилин, або, вчитися готувати смачні та корисні страви!

5. Влаштуйте собі розвиваючий YouTube-марафон. Що вас цікавить, наука, творчість, історія, мови, комп’ютерні технології? Знайдіть канал присвячений цій темі, дивіться із задоволенням, навчайтесь та дивуйте своїх близьких. Прикладами корисних YouTube-каналів можуть бути Цікава наука, Майстерня озвучення.

6. Прочитайте нову книжку або комікс з улюбленими героями, на які бракує часу, коли у щоденнику лише збільшується обсяг шкільної літератури. Якщо читаєш те що, дійсно, цікаво, це заняття набуває якості: розвивається фантазія, формується емоційний зв’язок з героєм, що безумовно формує емоційний інтелект.

7. Для юних стратегів, які вже планують подальше навчання, саме час дізнатись більше про нові правила здачі ЗНО та міжнародні іспити.

8. Визначте цілі на наступний навчальний період. На канікулах можна проаналізувати свої сильні та слабкі сторони, щоб спланувати шлях до покращення результатів. Рекомендуємо ставити короткострокові цілі, які допоможуть досягти великої мети. Наприклад, є мета отримати 12 балів з математики у майбутньому семестрі і є ціль додатково вирішувати математичні завдання 30 хвилин на день. Маючи велику мету, ефективно вживати короткострокові заходи для її досягнення.

Звичайно цікавих та корисних занять багато. Представники молодого покоління точно знають, що саме вони бажають робити впродовж весняних канікул. Не бійтесь міксувати чи експериментувати, а головне ділитись своїми думками з близькими. У вас є все, щоб цей весняний відпочинок став одним із найяскравіших за навчання у школі!

Кiлькiсть переглядiв: 305