Барви сонячного літа

Літо – це пора незвичайних вчинків, нових вражень, пора нового яскравого життя. Літо – це час ігор, розваг, свободи у виборі занять, відновлення витрачених за навчальний рік сил. Це період вільного спілкування дітей.

Саме тому пришкільний табір із денним перебуванням «Сонечко» на базі КЗ «НВО» був джерелом позитивних емоцій, дружби, доброти та здоров’я. Тут не просто було гарно, а чудово, дивовижно! Навіть назви загонів створювали чарівну атмосферу: «Смайлики», «Пізнайко», «Вітрила», «Coca - cola», «Веселка», «Світлячки», «Кульбаба», «Smile», «Бджілки».

Свою роботу вихователі спрямовували на оздоровлення дітей як фізичне, так і моральне. Адже дитина – це скринька з фантазією, талантом, упевненістю в собі, її просто потрібно вчасно відкрити.

Діти з великим задоволенням приходили кожного дня до табору, де їх привітно зустрічали вихователі. Різноманітність форм та методів роботи сприяло розвитку спостережливості і творчої самостійності дітей, вихованню в них фізичної витривалості та інтересу до занять фізкультурою, зміцненню здоров’я, загартовуванню організму, зміцненню відносин у колективі, бажання брати активну участь у спільних справах: конкурсах, змаганнях, розважальних святах, іграх, лінійках, екскурсіях. Вихователі доклали максимум зусиль для створення доброго емоційного настрою, сприяли добровільній участі дітей у різних справах, забезпечували індивідуальний підхід до учнів, що потребують підвищеної педагогічної уваги.

Пісні, жарти, веселі танці, активний відпочинок на природі, екскурсії, спілкування й цікаві знайомства – саме цими подіями наповнені сонячно-казкові дні табору.

День дружби, День капелюхів, День спорту, День творчості, День екзотики, День туризму, День казки, День карнавалу, День детектива, День гумору, День Нептуна, День іменинника – стали у таборі найулюбленішими і вже традиційними.

А скільки завзяття, ерудиції повинні були проявити діти під час вікторин, конкурсів, фестивалів, ігор, презент – шоу, квестів, караоке, розважальних програм : «У колі друзів», «Хай дружба нас єднає», «Казкова мода», «Поклик джунглів», «До вершин Олімпу», «Граємось дружно», «Наш єралаш», «Підводне царство Нептуна», «Все для тебе», «Пошуки скарбів капітана Флінта».

Свої таланти діти демонстрували під час проведення конкурсів малюнків «Здравствуй, літо!», « Казковий вернісаж», «Бразильський карнавал», «Я малюю друга», « Мій тато – найкращий»,«Моя Україна», «Сонце! Літо! Я!».

Відповідно до тематики таборової зміни було заплановано і здійснено пішохідно-тематичні екскурсії по ознайомленню та вивченню природного, архітектурного, історичного надбання нашого краю. Вихованці табору відвідали парки та сквери рідного міста, вивчали флору та фауну. Побували в краєзнавчому музеї, де знайомилися з цікавими сторінками історичного минулого. Учні були охоплені гуртковою роботою спортивного та творчого напрямків.

У нашому таборі панувала особлива атмосфера: діти не лише відпочивали, а вчилися творити нове, цікаве, незнайоме.

Завдяки виконавчому комітету Покровської міської ради та управлінню освіти, у пришкільному таборі організовано збалансоване гаряче харчування, а діти пільгових категорій мають можливість харчуватися безкоштовно.

А останній день цьогорічної табірної зміни залишиться в пам'яті наших вихованців та вихователів спогадами, адже він був насичений особливими «приємностями» та подією: гала-концерт «Табір має таланти». У цей день діти поділилися своїми враженнями про життя у таборі у скарбничці «Залишаю вам на згадку…», взяли участь у конкурсі малюнків «Таборе, до побачення!», конкурсі «Карооке в таборі» та танцювальному марафоні «У ритмі танцю». Жителі надзвичайної сонячної країни отримали масу задоволення та позитиву, активно провели свій час. Яскраві посмішки прикрашали маленькі обличчя, а в очах помітні були нотки суму.

За час табірної зміни діти потоваришували, краще пізнали один одного, навчилися працювати у колективі, дізналися багато цікавого, розкрили свої таланти та вподобання, усвідомили важливість здорового способу життя, піклування про здоров’я змалечку. Табір зачинив свої двері, залишаючи почуття легкої задуми з приводу швидкоплинності всього, що наважується радіти життю…

Старт канікулам і справді видався на славу. Гарного літа всім! До нових зустрічей із «Сонечком»!

/Files/images/61843426_439938393220416_5997018996673609728_o.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 347