ФІНЛЯНДІЯ ПЕРШОЮ У СВІТІ ПОЗБУДЕТЬСЯ ВСІХ ШКІЛЬНИХ ПРЕДМЕТІВ

Фінляндія стане першою країною у світі, яка позбудеться від всіх шкільних предметів. Нова система міждисциплінарної освіти повністю набере чинності з 2020 року.

Про це повідомляє Moon Child. Ні для кого не секрет, що сучасна система освіти відчайдушно потребує змін. Діти закінчують середню школу, не розуміючи, як готувати їжу, платити податки або виконувати багатоповсякденні дії у“дорослому світі”. Але це відбувається не в кожній країні, і деякі з них намагаються змінити підхід до освіти. Фінляндія, давній лідерусфері освіти, знаходиться в процесі повного реформування своєї системи. Вони планують впровадити міждисциплінарне навчання.

Нова система освіти Фінляндії заснована на цікавості дітей. Вона дозволяє школярам набути навичок 21-го століття, такі, як критичне мислення, творчість, інновації, робота в командітаоснови комунікації. Таким чином, учні більше не вивчатимуть тільки один предмет, замість цього вони будуть сфокусовані на цілому ряді предметів, які відносяться до однієї теми, використовуючи міждисциплінарний підхід.

Відносини між учителем і учнем також досить сильно зміняться,тому, щошколярі будуть проходити онлайн-курсийкурси в класі. Структура буде менш ієрархічноютабільш груповою, що сильно відрізняється від класичного менталітету «учитель навчає учня».

Крім того, не тільки вчителі будуть розробляти плани уроків,через те, щошколярі будуть відігравати активну роль в їх створенні.

Оцінка успішності буде проходити у вигляді письмових іспитів.

Деякі школи вже перейшли на нову систему освіти. Це не дивно, оскільки для вчителів корисно мати можливість більше спілкуватися зі студентамийвчити їх тому, що вони насправді хотіли б вивчати.

Кiлькiсть переглядiв: 381