50 обов'язкових завдань для вашої дитини

Проект«Розвиток дитини»пропонує батькам, вихователям та вчителям п’ятдесят розвивальних завдань, розмальовок та головоломок для розвитку навичок аналітичного, логічного, творчого мислення, довільної уваги, зорової пам’яті, загальної ерудиції тощо.

Виконання запропонованих завдань сприятиме формуванню у дітей позитивного ставлення до навчання, вихованню впевненості у собі та своїх освітніх можливостях, що є важливою запорукою всебічного розвитку дитини.

Антоніми в малюнках: розвиваємо навички порівняння.Цейкомплектзавдань допоможе дитині потренувати та закріпити навички порівняння, навчитись аналізувати й групувати зображення за певною ознакою, а також називати цю ознаку.

Шлях із фігур. Цізавданнядопоможуть дитині вивчити назви й зовнішній вигляд геометричних фігур, розвинути просторове мислення й уважність. Воно містить лабіринт, у якому лінії мають привести до різних фігур.

Мій ранок перед школою: вчимося планувати.Цезавданнядопоможе дитині навчитися планувати свій ранок протягом шкільного п’ятиденного тижня, збагатити словниковий запас і розвинути навички читання, закріпити знання днів тижня й рутинних дій.

Рахуємо фігури веселого конструктора.Цейкомплектзавдань допоможе дитині розвинути логіко-математичне мислення, увагу й кмітливість. Комплект складається з 6-ти завдань, у яких дитині пропонується порахувати, записати кількість геометричних фігур кожного виду та розмалювати їх.

Домалюй тварин: розвиваємо навички малювання й уважність.Цейкомплектзавдань допоможе дитині розвинути навички малювання й стати більш уважною, а також запам’ятати зовнішній вигляд деяких тварин і птахів.

Описуємо властивості предметів, істот і речовин.Цейкомплектдопоможе дитині навчитися порівнювати й описувати предмети та істот за конкретними ознаками, розвиваючи водночас навички малювання. Кожне з 8-ми завдань присвячено окремій властивості.

Коло питань: дізнаємося одне про одного.Цезавданнядопоможе дитині більше дізнатися про своїх співрозмовників і співрозмовниць, розвинути навички читання й додавання. Завдання сприяє розвитку емоційного інтелекту, комунікабельності, уяви.

Учимося вимірювати предмети.Цейкомплектзавдань допоможе дитині здобути досвід вимірювання й запису результатів вимірювання величин. Комплект складається з 8-ми завдань, у яких дитині пропонується розглянути й записати у комірках довжину різних предметів.

Анаграми «Зашифровані місяці».Працюючи над цимзавданням, дитина дізнається, що таке анаграми та навчиться їх розшифровувати, закріпить знання про місяці року, збагатить словниковий запас, навчиться упорядковувати об’єкти у напрямку зменшення, правильно писати назви місяців року.

Де я живу: малюємо свій район.Цезавданнясприятиме розвитку уваги й спостережливості дитини під час прогулянки, навчить її/його краще орієнтуватись у своєму районі, звертати увагу на об’єкти, які знаходяться неподалік будинку.

Мій комп’ютер: вивчаємо клавіатуру.Цезавданнясприятиме розвитку уваги, логічного мислення й ближче познайомить дитину із розміщенням букв і цифр на клавіатурі комп’ютера.

Вивчаємо світ тварин. Чим ласують тварини?Цейкомплектзавдань допоможе дитині усвідомити різноманітність тваринного світу, формувати екологічну культуру, активізувати пізнавальну активність, збагатити словниковий запас. Комплект складається з 8-ми завдань, що містять інформацію про улюблені ласощі різних тварин.

Розмальовуємо й вивчаємо геометричні форми.Цейкомплектзавдань допоможе дитині вивчити назви основних геометричних фігур, навчитися впізнавати їх серед інших елементів малюнка. Виконуючи завдання, дитина розвиватиме просторове мислення, зорове сприйняття й дрібну моторику.

Світ тварин: хто яку користь приносить.Цезавданнядопоможе дитині усвідомити різноманітність тваринного світу, формувати екологічну культуру. Дитині пропонується розглянути малюнок і поміркувати, хто з тварин яку користь приносить природі. Також потрібно прочитати запитання й записати відповіді.

Геометрія довкола нас: малюнки з фігур.Цейкомплектзавдань допоможе дитині вивчити назви основних геометричних фігур, навчитися малювати ці фігури та зрозуміти, де в навколишньому світі зустрічаються такі форми. У кожному завданні дитині пропонується намалювати малюнки з геометричних фігур за наочною інструкцією.

Зашифровані картини: розв’язуємо приклади та розмальовуємо.Цейкомплектзавдань допоможе дитині навчитися виконувати усні арифметичні дії (додавання та віднімання) з числами в межах 100. Кожне завдання містить 8 або 12 прикладів та малюнок із такої самої кількості хаотично розташованих фрагментів з числами.

Доповни речення: розвиток навичок письмового мовлення.Цейкомплектзавдань спрямований на розвиток мовленнєвої компетенції дитини та допоможе розвинути навички читання та письма, навчитися правильно вживати слова в реченнях. Кожне з шести завдань містить 5 речень різноманітної тематики, в яких пропущено від одного до трьох слів.

Рахуємо правильно: рахунок в межах 10.Цезавданнядопоможе дитині потренувати та закріпити навички послідовного рахунку в межах 10, навчитись аналізувати групи зображень та виокремлювати серед них однакові.

Сприймаємо світ протягом року: 5 органів чуття.Цейкомплектзавдань допоможе дитині проаналізувати роботу своєї сенсорної системи, зокрема кожного з п’яти органів чуття. Комплект містить чотири завдання, кожне з яких присвячене певній порі року й пропонує дитині написати чи намалювати те, що вона бачить, сприймає на слух, нюх, відчуває на дотик і розпізнає на смак навесні, влітку, восени або ж взимку.

Пізнавальна розмальовка «Життєвий цикл».Цейкомплектзавдань допоможе дитині поміркувати над явищами природи, зокрема зародженням нового життя й стадіями розвитку живих істот. У комплекті пропонується розглянути послідовні фази життєвого циклу курки, квітучої рослини, сонечка й метелика.

Розмальовка «Сім нових чудес світу».Цейкомплектрозмальовок познайомить дитину з новими чудесами світу, збагатить її словниковий запас і кругозір, викликаючи зацікавленість до вивчення історичного надбання різних країн та їхньої культури. Комплект також сприятиме розвитку уяви та фантазії, дрібної моторики й вміння підбирати потрібні кольори.

Учимось розрізняти емоції та почуття.Цезавданнядопоможе дитині навчитись розрізняти прояви різних емоцій і почуттів за виразом обличчя людини. Завдання пропонує 14 пронумерованих яскравих і виразних малюнків, на кожному з яких зображений хлопчик у певному емоційному стані. Дитині треба визначити, яку емоцію виражає кожне обличчя та вписати відповідний номер у кружечок біля малюнку.

Вчимося міркувати за аналогією.Цейкомплектзавдань є відмінним практичним засобом для розвитку й тренування логічного мислення та вміння робити обґрунтовані умовиводи, що базуються на визначенні схожості й певних спільних принципів, закладених у двох наданих предметах.

Учимось рахувати гроші.Цезавданнядопоможе дитині в ігровій і наочній формі покращити та закріпити математичні навички додавання й порівняння величин і чисел. Оскільки у завданні пропонується підрахувати гроші, дитина матиме можливість переконатись у практичному значенні й користі вміння виконувати арифметичні дії.

Емоційний термометр: вимірюємо рівень почуттів.Цезавданнясприятиме формуванню уявлення дитини про базові емоції й почуття, розвитку емоційного інтелекту. Дитині пропонується позначати впродовж тижня свій емоційний стан, зафарбовуючи комірки, згідно кольорів термометра настрою.

Загадковий космос: планети, зірки.Цезавданнядопоможе дитині формувати елементарні уявлення про Всесвіт, розвивати пізнавальний інтерес до природи космосу, збагатити словниковий запас. Виконуючи завдання, дитина розвиватиме увагу, пам'ять, мислення, уяву, розширюватиме сферу своїх інтересів.

Судоку в малюнках: розвиваємо логіку.Завданнямістить спрощену версію судоку, адаптовану для розв’язування дітьми (замість цифр використовуються фігури). Розв’язуючи судоку, дитина розвиватиме логічне мислення, уважність та посидючість.

Ти – зірка! Вчимося планувати.Цезавданнядопоможе дитині розвивати навички культури праці, вміння організовувати та планувати роботу, раціонально розподіляти час, приймати рішення. Дитині пропонується разом із батьками скласти та записати перелік справ, які вона робитиме впродовж тижня. Виконання завдань потрібно позначати у комірках відмітками.

Вивчаємо професії.Цейкомплектзавдань створений, щоб дитина закріпила свої знання та систематизувала уявлення про різноманітні професії. Дитині пропонується уважно подивитись на предмети, розташовані у нижній частині завдання, та вибрати з-поміж них ті, які є характерними атрибутами кожної з професій, представлених у верхній частині завдання.

Прибираємо галявину, сортуємо сміття.Цезавданнядопоможе дитині зрозуміти основи екологічного природокористування, усвідомити важливість дотримання правил природоохоронної поведінки. Дитині пропонується допомогти прибрати сміття на лісовій галявині.

Розмірковуємо, що означає бути справжніми друзями.Цезавданнядопоможе дитині осмислити поняття «дружба». Дитині потрібно прочитати й поміркувати над значенням тверджень, що характеризують поняття «дружба», і оцінити свою готовність бути справжнім другом/справжньою подругою, поставивши позначки у відповідних комірках.

Учимося розв’язувати конфлікти.Цейкомплектзавдань сприятиме розвитку емоційного інтелекту, емпатії дитини, зв’язного мовлення. Комплект містить 7 малюнків, на яких зображені різні життєві конфліктні ситуації. Дитині пропонується розглянути малюнки, поміркувати про те, що сталося, й запропонувати вихід із конфліктної ситуації.

Вивчаємо об’ємні фігури й тренуємо зорове сприйняття.Цейкомплектмістить 8 завдань, кожне з яких покликано допомогти дитині вивчити ту чи іншу об’ємну фігуру. Серед малюнків у кожному завданні потрібно розмалювати або обвести ті, на яких зображено предмети, що мають форму відповідної фігури.

Аналізуємо свій день у школі.Завданнясприятиме розвитку емоційного інтелекту дитини, мовленнєвої культури й навичок письма. Дитині пропонується написати про свій день у школі, продовжуючи 5 речень, що відображають ставлення мовця до події і мають емоційне забарвлення.

Як я зростаю: пишемо про себе.Цезавданнясприятиме пізнанню дитиною себе, розвитку почуття самоприйняття, усвідомленню своєї індивідуальності. Дитині пропонується написати або намалювати цікаві факти про себе. В процесі виконання завдання дитина розвиватиме емоційний інтелект, вчитиметься пізнавати себе, свої емоції.

Розмірковуємо про щасливу родину.Завданнясприятиме розвитку власного індивідуального потенціалу дитини, вмінню взаємодіяти зі світом, спонукатиме до думок про відносини в родині. Дитині пропонується обрати, що, на її думку, робить родину щасливою.

Малюємо сузір’я: тренуємо уважність і дрібну моторику.Цейкомплектзавдань покликаний розширити знання дитини про Всесвіт і містить малюнки 16-ти сузір’їв. У кожному з 11-ти завдань є одне або два повні зображення сузір’їв, а поряд – малюнки цих самих сузір’їв без з’єднувальних ліній. Дитині пропонується розглянути сузір’я й відтворити зображення, з’єднавши зірки в правильній послідовності.

Цікаві факти про дерева: читаємо й розмальовуємо.Цейкомплектіз 8-ми завдань-розмальовок покликаний пробудити в дитини цікавість до природи, розвинути спостережливість, допоможе вивчити назви й зовнішній вигляд різних дерев. Кожне завдання містить малюнок дерева та його листя, а також цікавий факт, пов’язаний з цим деревом.

Будуємо складнопідрядні речення.Цейкомплектзавдань спрямований на розвиток мовленнєвої компетенції дитини та допоможе розвинути навички читання та письма, навчитися правильно будувати складнопідрядні речення. Дитині пропонується дописати речення.

Інтернет: безпечно/небезпечно. Розвиваємо критичне мислення.Це завдання допоможе дитині розвивати інформаційно-комунікаційну компетентність, навички безпечного й етичного використання засобів інформаційно-комунікаційної компетентності у навчанні й інших життєвих ситуаціях.

Розмальовка «Числа довкола нас»: будуємо словосполучення.Цейкомплектзавдань допоможе дитині запам’ятати числа від 1 до 9 й відповідні цифри. Кожне завдання присвячено окремій цифрі й містить її зображення, а також відоме словосполучення (фразу), у якому згадується ця цифра.

Вивчаємо порядок планет Сонячної системи.Цезавданнядопоможе дитині запам’ятати назви й порядок планет у Сонячній системі. Дитині потрібно прочитати інформацію про планети, вирізати малюнки, наклеїти на відповідні орбіти й підписати.

Малюємо двома руками.Цейкомплектзавдань допоможе дитині розвивати моторику рук і синхронізувати обидві півкулі головного мозку. Комплект складається з 9-ти завдань, у яких дитині потрібно намалювати й розмалювати одночасно обома руками різні малюнки.

Важливі контакти екстрених служб.Пропонованезавданнядопоможе дитині розвинути відповідальне ставлення до особистої безпеки й безпеки інших. Дитині пропонується з’єднати лінією представників професії, авто й контактний телефон відповідної служби.

Мої відповідальні кроки. Аналізуємо свій день.Цезавданнядопоможе дитині розвивати відповідальність, вміння організовувати й планувати роботу, приймати рішення. Дитині пропонується проаналізувати свій день, відповідно до пропонованих тверджень, і поставити відмітки у відповідних комірках.

Вчимось орієнтуватися в нумерації місць.Цейкомплектіз 7-ми завдань допоможе дитині закріпити знання чисел від 1 до 100 на практиці через орієнтування в нумерації місць у транспорті й розважальних установах. Таким чином дитина розвине увагу, просторове мислення, здатність орієнтуватися в незнайомих місцях, навички читання.

Вподобання друзів: збираємо та систематизуємо інформацію.Цейкомплектіз 8-ми завдань допоможе дитині дізнатися більше про своїх друзів (знайомих), навчитися збирати й впорядковувати дані. У кожному завданні дитині пропонується закрите питання про вподобання, яке потрібно задати десятьом друзям.

Виправляємо помилки (українська мова).Цезавданнядопоможе дитині навчитися грамотно писати та розширити словниковий запас. Воно містить 10 речень з помилками, яких припустився хлопчик Сашко в домашній роботі. Дитині потрібно виправити помилки та переписати речення в правильній формі.

Математична головоломка.Цейкомплектзавдань створено задля того, щоб покращити вміння дитини виконувати різні математичні операції, а саме додавання, віднімання та множення, оперуючи як цілими числами, так і десятковими дробами. Кожне завдання комплекту побудоване у формі головоломки.

Головоломка «Математична піраміда».Цей комплект завдань надає можливість поєднати розвиток логічного мислення й уваги дитини із тренуванням навичок усного рахунку, додавання та віднімання. Кожне завдання має форму головоломки й вимагає ретельного аналізу та зібраності.

Кожне завдання можна роздрукувати на звичайному або кольоровому принтері та використовувати необмежену кількість разів. Завантаження завдань для дітей доступне для користувачів сайту після швидкої реєстрації.

Кiлькiсть переглядiв: 320