Бесіда на тему: " Профілактика інфекційних захворювань.Як знизити ризик інфікування коронавірусом?"

У КЗ "НВО" відбулася зустріч з лікарем - терапевтом Оленою Миколаївною Березко, яка провела бесіду на тему: " Профілактика інфекційних захворювань. Як знизити ризик інфікування коронавірусом?"

Як вберегтися?

Попри те, що наразі безпосередній ризик цього нового вірусу для української громадськості низький, кожен може зробити свій внесок для того, щоб допомогти медичним органам правильно і вчасно реагувати на цю нову загрозу громадському здоров’ю.

Зараз сезон грипу та респіраторних захворювань. Тому CDC рекомендує отримувати вакцину проти грипу, вживати щоденних профілактичних заходів, щоб допомогти зупинити поширення мікробів, а також приймати противірусні препарати проти грипу, якщо їх призначають.

Якщо ви медпрацівник, то будьте уважні до людей, які нещодавно приїхали з Китаю і мають лихоманку та респіраторні симптоми.

Якщо ви є медичним працівником, який здійснює догляд за пацієнтом COVID-19, будь ласка, подбайте про себе та дотримуйтесь рекомендованих процедур боротьби з інфекцією.

Якщо ви були в Китаї або піддалися впливу когось, хто хворий на COVID-19, протягом останніх 14 днів, ви зіткнетесь з деякими обмеженнями. Ймовірно вас ізолюють на карантин. Будь ласка, дотримуйтесь інструкцій протягом цього часу. Ваша співпраця є вагомою частиною вчасної реакції для охорони здоров'я, щоб запобігти поширенню цього вірусу.

Якщо у вас виникають симптоми COVID-19, зверніться до лікаря та повідомте їм про ваші симптоми та про подорожі або можливий контакт з хворим на COVID-19.

Людям, які хворіють на COVID-19 варто дотримуватися інструкцій про те, як зменшити ризик поширення цієї хвороби на інших.

Кiлькiсть переглядiв: 510