СТОРІНКА МЕДСЕСТРИ

/Files/hr-kyle-theisen-04.jpg

ВАС ВІТАЄ /Files/Таня.jpgМЕДСЕСТРА


ТЕТЯНА
СЕРГІЇВНА
САЛІВОНЧИК


Основні напрямки роботи:

-Проведення медичних оглядів дітей під час зарахування в ДНЗ та медичний контроль під час адаптаціїї;

- Здійснення щоденних оглядів дітей;

- Проведення антропометричних вимірювань;

- Обстеження дітей на ентеробіоз, профілактичні заходи;

- Контроль за наявність та достовірністю медичних довідок;

-Здійснювати медичний контроль за фізичним розвитком дітей, проведенням фізкультурних занять.

-Впроваджувати різні форми роботи з оздоровлення, загартування дітей та надання консультацій батькам.

- Здійснення контролю за організацією харчування:

-Складати щоденне меню-розклад.

-Вести щоденний підрахунок натуральних норм основних продуктів, аналізувати виконання натуральних норм щомісяця.

-Проводити щоденний контроль готових страв.

-Контролювати своєчасність медичного обстеження працівників закладу.

-Здійснювати своєчасне придбання вітамінів, медикаментів, іншого медичного обладнання та інвентарю; комплектувати аптечку невідкладної медичної допомоги.

-Проводити санітарно-просвітницьку роботу з профілактики захворювань, корисності щеплень тощо.

-Проводити заняття з персоналом для закріплення медичних знань та надання першої медичної допомоги.

-Готувати хлорний розчин відповідної концентрації

-Контролювати своєчасне маркування меблів та посуду.

-Відповідати за ведення медичної документації.

-Готувати необхідні документи для вступу дітей до школи.

- Організація та контроль за проведенням літнього оздоровлення в закладі;

-Постійно підвищувати свій фаховий рівень шляхом курсової перепідготовки.

/Files/hr-kyle-theisen-04.jpg

Профілактика грипу та ГРВІ

Шановні батьки! Звертаємось до вас з проханням слідкувати за реальним станом здоров’я дітей. Вживати профілактичні засоби, порадившись з лікарем. У разі захворюваності дитини - вчасно звертатись до дільничого лікаря. З метою профілактики захворюваності дітей на гострі респіраторні захворювання та грип у дошкільному навчальному закладі проводяться заходи:

1.Контроль за реальним станом здоров’я дітей.
2.Контроль за виконанням режиму дня дошкільного навчального закладу.
3.Контроль за якістю прибирання в приміщеннях закладу.
4. Контроль за режимом провітрювання в групових приміщеннях.
5.Щоденна ранкова гімнастика.
6.Заняття з фізичної культури згідно розкладу занять.
7.Дотримання рухового режиму – чергування рухливих та малорухливих ігор протягом дня.
8.Дотримання послідовності під час одягання дітей на вулицю.
9.Перебування дітей на свіжому повітрі з урахуванням погодних умов та одягу дітей.
10.Вживання фітонцидів (цибуля, часник) .
11.Вживання кисломолочних продуктів .

Грип– це вірусне захворювання, що розпочинається раптово і бурхливо, супроводжується лихоманкою, головними, м’язовими, суглобним болями, підвищеною температурою.
Інфікуватися можна не тільки при чханні і кашлі хворого та користуючись його речами, але й перебуваючи в приміщенні чи транспорті, де нещодавно знаходився хворий.
Хвороба перемагає тих, у кого недостатньо сильний імунітет. Тому, щоб не захворіти на грип у період епідемічного підвищення цього захворювання, слід вдаватися до ефективних профілактичних заходів

/Files/hr-kyle-theisen-04.jpg

Кишкові захворювання

Які найважливіші санітарно-гігієнічні правила потрібно виконувати в сімї, щоб уникнути гострих кишкових інфекцій:

1.Мити руки з милом.
2.Регулярно підстригати нігті.
3.Відучити дитину від шкідливої звички - гризти нігті.
4.Не купувати продукти у місцях стихійної торгівлі та продукти сумнівної якості.
5.Не вживати сире молоко, лише пастеризовані молочні продукти.
6.Перед вживанням фруктів, овочів і ягід слід ретельно вимити їх проточною водою, а потім обдати окропом.
7.При кулінарній обробці мяса,риби,молока температура повинна становити 100 С. Заморожені продукти - повністю відтанути.
8.Готові страви краще вживати одразу, страви кімнатної температури є середовищем для розмноження мікроорганізмів.
9.Розігрівати страви потрібно при температурі не нижче за 100 С.
10.Не зберігати готові страви поряд з сирими.
11.Порізи та дрібні рани на руках заклеювати бактерицидним пластирем, перш ніж готувати їжу.
12.Продукти харчування зберігати якомога далі від хатніх тварин, в ємностях, які щільно закриваються.
13.Зберігати продукти харчування, дотримуючись умов і термінів придатності, що вказані на упаковці.
14.Важливий фактор - чистота на кухні, чисті рушники для рук.
15.Використовувати воду гарантованої якості або додатково кип'ятити її.

ГОСТРІ КИШКОВІ ЗАХВОРЮВАННЯ

До гострих кишкових захворювань відносять такі захворювання як дизентерія, сальмонельози, черевний тиф, гастроентероколіти, Харчові токсикоінфекції та інші. Вони мають ряд загальних ознак:

  • розлад шлунково – кишкового тракту;
  • загальне нездужання;
  • часто підвищення температури.
Кiлькiсть переглядiв: 203

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.